Què diem de la mobilitat i l’espai públic?

Línies d’actuació proposades


· Millorar la mobilitat interna, sobretot a les urbanitzacions, amb busos nocturns i en horari de caps de setmana. Millorar també la connexió amb els centres escolars, tot i que no es veu necessari un servei de bus escolar.

· Promoure la compatibilització de l’ús de la bicicleta i del cotxe i del transport a peu. Per a això cal crear carrils bici allà on sigui possible i definir itineraris segurs per a bicicletes. També cal impulsar una campanya de sensibilització amb conductors de vehicles motoritzats.

· Millorar la connexió amb els pobles del voltant a diferents nivells:

- Incorporar més autobusos directes per autopista a Barcelona i actualitzant els horaris.
- Ampliar la freqüència de busos en horari diürn i nocturn a Sabadell, Granollers i Sant Feliu.
- Crear una línia de bus que connecti amb Mollet.
- Potenciar la connexió amb Bellaterra.

També es proposa negociar amb les administracions competents la ubicació d’un tren que connecti amb l’entorn.

· Potenciar el Programa compartir cotxe fent-ne més difusió i afavorir el seu ús, i fer-ne el seguiment per conèixer el seu impacte.

· Incorporar criteris i necessitats juvenils en el disseny de l’espai públic. Per a això cal implicar els joves i conèixer les seves necessitats en el moment que s’està dissenyant l’espai públic i en la presa de decisions.

· Potenciar l’educació ambiental als joves amb activitats dinàmiques i engrescadores que es basin en l’experimentació i el contacte amb la natura i no només amb rebre informació. En aquest àmbit cal millorar la coordinació entre l’ajuntament i els centres educatius. També es proposa impulsar una Agenda 21 local.