Què diem de la cohesió social i de la convivència?

Línies d’actuació proposades

· Potenciar les relacions entre gent gran, joves, veïns i entitats per millorar la convivència i sensibilitzar entorn les necessitats de cada col·lectiu afavorint acords entre els joves i els veïns amb relació als horaris i al tipus d’actes que es fan al carrer. També cal potenciar el paper de les Associacions de Veïns i les AMPA per promoure la convivència, així com afavorir espais de trobada i activitats que agrupin diferents grups d’edat.

· Millorar l’acollida dels joves nouvinguts i potenciar les relacions entre joves de diferents procedències treballant des de la proximitat a partir de petits projectes d’apropament entre joves com les parelles lingüístiques, equips d’esports, actes lúdics o activitats d’oci engrescadores. Per a això cal potenciar la implicació dels joves en l’acollida reforçant el projecte de tutorització de joves autòctons i nouvinguts, i treballar la idea d’aprendre a gaudir de les activitats i la cultura de diferents col·lectius. També cal facilitar l’accés a la informació entorn els serveis, les activitats o els espais socials del municipi per a qualsevol persona nouvinguda.

· Potenciar la coordinació entre el Servei de Suport a l’Immigrant, les entitats i els centres educatius i donar a conèixer a tots els joves els projectes que es desenvolupen.

· Impulsar la formació intercultural per entendre les diferents maneres de fer i per donar valor als trets diferencials, tant als tècnics i professionals que estan en contacte amb els joves, com als propis joves.

· Potenciar els valors de la convivència a través d’un Pla educatiu d’entorn que impliqui els diferents agents del poble.

· Potenciar agents que ajudin a la mediació de conflictes com per exemple el jutge de pau, mediadors o el síndic de greuges.