Què diem de l'educació?

Línies d’actuació proposades

· Promoure l’ampliació de places d’educació secundària, ja sigui ampliant l’IES Manolo Hugué com creant un IES nou.

· Obrir una reflexió entorn la necessitat d’opcions de formació professional vinculades tant a les possibilitats del mercat de treball i les activitats econòmiques del municipi com als interessos dels joves, bé sigui en el propi municipi, bé millorant la comunicació amb els municipis que ofereixin la formació.

· Ampliar l’oferta de secundària amb el batxillerat artístic.

· Millorar els recursos per fer el seguiment i trobar sortides pels joves que tenen conductes absentistes amb els estudis i que estan més desmotivats. Amb aquest objectiu, també es proposa millorar la comunicació i la coordinació entre diferents recursos, potenciar opcions educatives com l’escola taller i donar una atenció més personalitzada als alumnes que tenen més dificultats.

· Oferir una oferta pública en llengües estrangeres i programes d’intercanvi lingüístic o tutorització entre joves. També cal ampliar els espais de reforç escolar, els horaris de la Biblioteca i les aules d’estudi amb horaris de matí i caps de setmana.

· Ampliar l’oferta formativa en l’àmbit de l’art, la música moderna i la dansa pels joves garantint l’accessibilitat amb preus econòmics o amb beques. Amb aquest objectiu donar més a conèixer el taller d’art i l’escola de música entre els joves, incrementar el recursos i ampliar el ventall d’instruments moderns. També es planteja la possibilitat de crear nous equipaments per acollir aquestes propostes.

· Ampliar els cursos de llengua catalana oferint horaris de matí, migdia, tarda i nit, i també flexibilitzar el seu funcionament programant cursos més oberts. Comptar amb les associacions de veïns i altres entitats per a que puguin promoure cursos.

· Promoure actuacions per a que l’educació no es faci només a les aules, sinó amb les famílies i al municipi.