Què diem de la salut?

Línies d’actuació proposades

· Millorar la prevenció i la informació entorn la salut que es fa en el marc dels centres educatius i unificar criteris de treball per a que des de les diferents tutories es doni un mateix missatge. Es fan algunes propostes com repensar les xerrades que s’ofereixen per a que tinguin més efecte, introduir més varietat informativa, donar missatges positius i que els alumnes puguin aclarir dubtes. També es proposa crear escoles de pares i mares que treballin els hàbits saludables.

· Potenciar més la prevenció en temes com les drogodependències, la sexualitat o l’alimentació per als majors de 12 anys tant en espais formals com l’IES o el CAP, com en espais informals com en el TOC, les places, etc. amb una informació propera als joves. Es proposa impulsar la figura dels agents de salut per a fer aquesta tasca i aprofitar els programes dels que disposa la Generalitat.

· Potenciar programes d’igualtat de gènere amb els joves per treballar el tema de l’autoestima i els models de relació.

· Potenciar una xarxa d’actuació i seguiment amb els casos més problemàtics amb una perspectiva d’intervenció social incorporant el treball amb les famílies. També es proposa potenciar la figura dels educadors de carrer.

· Incrementar els recursos d’atenció psicològica a joves, tenint en compte les diferents situacions com la d’alguns joves nouvinguts i potenciant la figura dels tutors en els centres educatius. També es proposa atendre les situacions de bulling en centres escolars com una problemàtica que afecta especialment els joves.

· Impulsar millores en el Centre d’Atenció Primària ampliant les instal·lacions i incorporant més metges i especialistes com ginecòleg, dentista i psicòleg.