Què diem de la informació i la participació?

Línies d’actuació proposades

· Centralitzar millor la informació juvenil a través d’una web jove i/o revista que incorpori també un calendari d’activitats de les entitats i promogui la participació.

· Potenciar l’ús de les noves tecnologies i canals de comunicació més visuals, més atractius i més adaptats a la forma de fer dels joves.

· Cal fer un esforç per a fer arribar la informació als joves nouvinguts portant-la als equipaments i als espais de trobada. També es proposa crear una guia de benvinguda al nouvingut a Caldes. Però es plantegen dubtes entorn la creació de canals d’informació específics.

· Crear un protocol de difusió específica amb nouvinguts que s’apliqui des de les diferents àrees de l’ajuntament per fer arribar la informació i potenciar la comunicació entre àrees que tenen contacte amb joves per intercanviar informació d’interès pels joves, així com de demandes d’aquests.

· Donar més a conèixer les entitats i trobar mecanismes per obrir-les a més persones que normalment no participen a través de noves activitats que potenciïn la cultura de fer coses al poble. També cal potenciar la coordinació entre les entitats, afavorir la creació de noves entitats i poder disposar d’un espai per a joves majors de 18 anys que faciliti la difusió de les entitats.

· Promoure més la participació dels joves en les polítiques municipals i en els temes que els hi afecten, a través dels canals adequats. Es proposa impulsar la participació dels infants i joves des de les escoles i impulsar un procés per a l’elaboració de pressupostos participatius.