Què diem dels esports, la cultura i l'oci?

Línies d’actuació proposades

· Impulsar espais públics per practicar esport de manera no organitzada i abordar l’abandonament progressiu de l’esport que es dona a partir de primària. Per a això es proposa utilitzar les escoles fora de l’horari escolar i generar noves infraestructures per potenciar esports com l’skateboard. També cal preguntar als joves quins espais necessiten i disposar d’espais nocturns per a la pràctica esportiva.

· Potenciar opcions d’oci diürn i nocturn, i espais lúdics i festius, sobretot, en caps de setmana tant des de l’àmbit públic, com donant facilitats a l’àmbit privat. Es proposa poder disposar de cinema, bars musicals, organitzar més festes diverses durant tot l’any com festivals de música o dansa, i camps d’”airsoft”. Tenir en compte els joves immigrants que no tenen opció de marxar de vacances.

· Impulsar un equipament de trobada o centre cultural on s’hi puguin trobar els joves i les entitats i fer-hi activitats. Per a això es proposa millorar el molí d'en Ral.

· Ampliar el TOC, donar-lo a conèixer, realitzar-hi activitats amb mes freqüència i ampliar els horaris. Per a això cal ampliar el personal, el pressupost i la infraestructura.

· Impulsar un equipament cultural que es dediqui a les arts escèniques i la creació i des d’on es promogui la creativitat i la capacitat d’iniciativa per part dels joves.

· Donar més suport als grups musicals de joves creant bucs d’assaig gratuïts o subvencionats i potenciar espais per a fer concerts.

· Elaborar un Pla d’equipaments per aprofitar i optimitzar més els equipaments i espais existents i preveure els nous equipaments necessaris. Amb aquest objectiu, cal obrir un debat entorn les necessitats que hi ha i els usos actuals dels equipaments de Caldes per a millorar el seu ús (per exemple, obrir els centres escolars fora de l’horari escolar, aprofitar mes la Sala Polivalent o l’Ateneu, utilitzar el pavelló per a activitats no esportives, etc.). També caldrà tenir en compte les dificultats de convivència veïnal que es poden produir.

· Potenciar la cultura de fer activitats al municipi i d’organitzar un oci alternatiu des dels grups de joves i les entitats, millorant-ne la difusió i promovent que participin més joves no organitzats.

· Aprofitar l’entorn natural i turístic per afavorir l’oci saludable i promoure el coneixement de la realitat turística i històrica del municipi per part dels joves. Programar activitats més lúdiques i pedagògiques adreçades a joves del municipi, afavorint el vincle dels joves al municipi i implicant les entitats.